Informacije

Magnezij – proizvod godine

Nagrada potrošača: Abtei Magnesium Stark für die Nacht (Magnezij za noć) najbolji je proizvod u 2014.

Magnezij – proizvod godine

Uredništvo njemačkog časopisa „LEBENSMITTEL PRAXIS“ svake godine bira najinovativnije proizvode koji se potom ocjenjuju u anketi koja se provodi na više od 500 ispitanika. Potrošači su u 2014. zlatnu medalju dodijelili proizvodu Abtei Magnesium Stark für die Nacht Depot. Visokodozirani magnezij pospješuje mišićnu funkciju i energetski metabolizam.

Važnost magnezija dobro je poznata sportašima, ali i mnogim drugima. Ipak, mnogi nisu svjesni kako djeluje ta esencijalna mineralna tvar. Potrebna je za aktivnost više od 300 enzima, osobito u energetskom metabolizmu. Magnezij utječe na aktivnost između živčanih stanica i mišića. Potreban je i za sintezu proteina te može doprinijeti smanjenju umora i iscrpljenosti.

Iz toga se vidi važnost dodatne opskrbe magnezijem. Prema Nacionalnoj potrošačkoj studiji, 28,6 % žena i 26,1 % muškaraca ne konzumira dovoljne količine namirnica bogatih magnezijem kao što su integralni kruh i lješnjaci.

I naš način života može doprinijeti tomu da se potrebe za magnezijem ne pokrivaju u dovoljnoj mjeri putem hrane ili da ga iz nekog drugog razloga nema u dovoljnim količinama. Tako, primjerice, kortizol, hormon stresa, uzrokuje pojačano izlučivanje te mineralne tvari, što može uzrokovati njezin nedostatak.

Uredništvo časopisa Lebensmittelpraxis prokomentiralo je dodjelu zlatne medalje u toj kategoriji: "Tjelesni napori kroz sport, posao i općenito u svakodnevnom životu zahtijevaju veću učinkovitost mišića. […] Magnezij, kalcij i drugi odabrani vitamini sadržani u novom proizvodu tvrtke Abtei potiču energetski metabolizam u mišićima. Tako, primjerice, vitamin D3 ne samo da pospješuje zdravu mišićnu funkciju nego upravlja i apsorpcijom i skladištenjem kalcija u kostima. Vitamini B, tj. vitamin B2 i niacin, doprinose zdravom energetskom metabolizmu i potiču normalan rad živčanog sustava. Abtei Magnesium Stark für die Nacht Depot posebno se ističe po takozvanoj vitalnoj jezgri koja vitalne tvari iz svog depoa ravnomjerno oslobađa u organizam tijekom nekoliko sati, čime osigurava stalnu opskrbu mišića. Potrošači su nagradili takvu inovativnost".